Rätt temp på medicin

Publicerad: 2022-09-07
Mediciner och sensor i ett kylskåp

Nu blir det ännu bättre kontroll på medicinförvaring på grupp- och äldreboenden i Piteå när smarta sensorer installeras för att mäta temperaturen flera gånger per dygn i realtid.

Nu har Socialtjänsten i Piteå börjat använda sensorer i sin verksamhet, för att mäta temperaturen i medicinkylskåp på grupp- och äldreboenden. Mätningen är ett pilot- och samarbetsprojekt mellan socialtjänsten och PiteEnergi, där man redan nu kan se enorma fördelar och att det kommer att ge effekt.

– Temperaturmätningen i medicinskåpen blir enklare och säkrare, den stora fördelen är att vi direkt får veta om temperaturen avviker och har chans att åtgärda det snabbt, säger Anette Grandin, enhetschef på äldreboendet Norrgården.

Piteå kommun och PiteEnergi ser sensorer och IoT som en viktig del i arbetet att kunna bidra till ett hållbart Piteå. Genom att mäta temperaturen i medicinkylskåp kan vi säkerställa kvalitén på medicin och samtidigt frigöra tid för medarbetarna.

– Utvecklingen av tekniska lösningar med sensorer går snabbt och vi ser stora möjligheter för både invånare, företag och kommun. Vårt sensornät kommer att vara en viktig möjliggörare för att kunna utveckla ett ännu smartare Piteå säger Anders Ådemo, Marknadschef PiteEnergi.

Senaste IoT-lösningar

Smart hängränna

Smart hängränna

Uppkopplade hängrännor sparar på underhåll och sänker kostnader. När höstens stormar sveper in över staden...

läs mer
Grönare gräs

Grönare gräs

Fotbollsspelare vill ha tjockt och grönt gräs med den rätta doften och känslan, men då måste gräsmattan få...

läs mer