Uppkopplade livbojar

Publicerad: 2018-03-16
livboj

Helsingborgs Stad har tillsammans med Infracontrol, leverantör till StadshubbsAlliansen, genomfört ett försett livräddningsutrustning med IoT-enheter som kan upptäcka om någon del av utrustningen saknas.

Uppkopplade saker, Internet of Things, har länge varit bundna till behov av kostsam strömförsörjning och kommunikation. Men med den nya, strömsnåla och trådlösa tekniken LoRa är det möjligt att använda strömsnåla och kostnadseffektiva sensorer i helt nya tillämpningar. Flera av medlemmarna i Infracontrol Community, däribland Helsingborg och Norrköping, tar nu hjälp av den nya tekniken för att upptäcka fel innan de hinner ställa till problem.
Helsingborgs Stad: ”Vi förser livräddningsutrustning med IoT-enheter som kan upptäcka om någon del av utrustningen saknas. Larmen skickas via Stadshubben till vårt ärendehanteringssystem som sedan ser till att informationen når rätt person för åtgärd. Vi ser stora möjligheter med den nya tekniken när det gäller att upptäcka fel och brister i stadens infrastruktur.”

Senaste IoT-lösningar

Smart hängränna

Smart hängränna

Uppkopplade hängrännor sparar på underhåll och sänker kostnader. När höstens stormar sveper in över staden...

läs mer
Rätt temp på medicin

Rätt temp på medicin

Mediciner och sensor i ett kylskåp Nu blir det ännu bättre kontroll på medicinförvaring på grupp- och...

läs mer