Uppkopplade skidspår

Publicerad: 2022-01-19

PiteEnergi kopplar upp några av Piteås populära längdskidspår och mäter både luft- och snötemperaturen. Med hjälp av vårt trådlösa sensornät kan vi presentera temperaturerna i realtid och dessutom får behövande skidåkare användbara vallatips av elitåkare från Piteå Elit.

Vi har placerat LoRa-sensorer vid några av Piteås skidspår och mäter temperaturen både i luften och i snön varje halvtimme, dygnet runt under vintersäsongen. Dessutom får alla som vill användbara vallatips från Piteå Elits åkare.

– Vi vill att vårt sensornät ska förenkla för Piteborna på olika sätt och vi vet att skidspåren är väldigt populära och välbesökta. Därför tycker vi att detta är en bra idé som kan bidra till att ännu fler tar sig ut och motionerar. Att vi dessutom kan samarbeta med Piteå Elit och krydda tjänsten med väderanpassade vallatips från deras åkare gör ju det hela ännu bättre, säger Björn Lavander, marknadskommunikatör.

Det är enkelt för kunderna att se aktuella snötemperaturer när de vill, då vi presenterar dem både på hemsidan och direkt i vår app.

Senaste IoT-lösningar

Smart hängränna

Smart hängränna

Uppkopplade hängrännor sparar på underhåll och sänker kostnader. När höstens stormar sveper in över staden...

läs mer
Rätt temp på medicin

Rätt temp på medicin

Mediciner och sensor i ett kylskåp Nu blir det ännu bättre kontroll på medicinförvaring på grupp- och...

läs mer